Dags att höja frekvensen

Har varit slö ett tag och har låtit den här bloggen bli dammig och full av spindelväv, men nu är det dags att ta fram mikrofibertrasan och aktivera sig igen.

Tänkte inleda fas 2 med att prata lite Spotify. Som vanligt är jag sent på trenderna, men bättre sent än aldrig brukar man väl säga. För er som inte är bekanta med fenomenet kan man kortfattat säga att det är ett stort stort musikbibliotek man kan få tillgång till på olika sätt. Antingen betalar man 99 kr/mån (som jag) eller så får man en inbjudan varpå det är helt gratis (dock får man stå ut med lite reklam), därefter laddar man hem ett litet program till sin dator och sedan är det bara att börja söka musik. Ingen musik lagras i datorn, utan allt streamas direkt från "någonstans". Det går att använda programmet som en radio, man ställer bara in vilka genrer och årtionden man är intresserad av, eller så kan man göra sina egna spellistor.

Nåväl, jag har som sagt nyligen hoppat på tåget även jag och jag tänkte nu ta och testa vilken musik man kan hitta. Detta kommer att gå till så att jag plockar ut var 30:e skiva ur min egen samling tills jag har fått tio stycken och ser om den aktuella artisten går att hitta. Skivorna blev följande:

* Blå Tåget - 1969-1974
* Dellamorte - Uglier and More Disgusting
* Foo Fighters - The Colour and the Shape
* Iron Maiden - Best of the Beast
* Lundberg & Dellamorte - Århundradets fest (Snälla nån, har två skivor där Daniel Dellamorte medverkar och nog kom båda med här. Oddsen på det någon?)
* Motörhead - Overkill
* Neurosis - Given to the Rising
* Primal Scream - Echo Dek
* Skinlab - Bound, Gagged and Blindfolded
* System of a Down - Mezmerize

Ok, då börjar vi:

- Blå Tåget: 166 spår och av vad jag kan se åtminstone 2 kompletta album. Trodde inte att det skulle vara fullt så mycket.
- Dellamorte: Finns ett album av bandet Dellamorte Dellamore, men det räknas ju inte.
- Foo Fighters: 130 spår, färre än Blå Tåget !!! Ändå helt godkänt.
- Iron Maiden: 307 spår, men det var inte mycket annat att vänta.
- Lundberg & Dellamorte: Dagens andra nolla här.
- Motörhead: 278 spår, inte illa. Skönt att se att mina tonårs favoritband fortfarande är aktuella.
- Neurosis: 1 spår, från en samling vid namn The Thing That Ate Floyd. Lite svagt måste jag säga, trodde det skulle gå att hitta lite mer.
- Primal Scream: 177 spår. Fler än Foo Fighters, hade jag inte gissat.
- Skinlab: 12 spår från skivan Skinned Alive. Får väl kallas godkänt ändå. Deras storhetsperiod var ändå 5-6 år sedan.
- System of a Down: 127 spår på 5 kompletta album. Riktigt bra!

Sammanfattningsvis får man väl ändå säga att Spotify klarade testet mycket bra. Den enda svagheten var Neurosis, men å andra sidan var resultatet avseende Blå Tåget över all förväntan. Att det inte skulle gå att hitta Dellamorte eller Lundberg & Dellamorte hade jag mer eller mindre räknat med innan jag började. Välinvesterade 99 kronor hittills med andra ord.



P.S. Sitter på 2 invites också, så om någon av mina kamrater är lite sugen kan de ju höra av sig. Först till kvarn. D.S.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Du med! Jag har dock inte "testat" Spotify lika hårt som du än...bara konstaterat att Beatles inte finns, men dom är alltid lite kinkiga med upphovsrätt och grejer. Verkar bra tycker jag. Ha det bra och skriv lite oftare...

2009-03-12 @ 10:46:12
URL: http://dennadagen-lisa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0