Lika som bär?!

Slutsnackat, dags att dra igång den här  bloggen igen en gång för alla och det blir med vad som kan vara det bästa inlägget hittills.

Det finns vissa som tycker att jag och Daniel Lindström från första (?) säsongen av Idol är väldigt lika.

Jag och Fia såg någonting i måndags som får den liknelsen att blekna. I godan ro satt vi och slötittade på How I Met Your Mother i måndags. Plötsligt utbrister Fia "du är på tv" (eller något i den stilen), och "lo and behold", som vi anglofiler säger, nog var det som att se sig själv i en spegel. Några efterforskningar (nåja, kollat imdb och googlat lite) senare har jag fått reda på att herrn i fråga heter Bill Parks. Vad vore dock ett sådant här inlägg utan bildbevis? Håll till godo, en bild (det är inte jag, jag lovar):

... och en länk till klippet från nämnda tv-serie. (Det är alltså killen till höger, "Crazy Willie", det gäller).

Vad sägs om det. Jag känner att mina kreativa vätskor är laddade nu, så räkna med tätare uppdateringar i framtiden.

A mastodon with a head like a f*****g orange

Mastodon, världens just nu kanske näst bästa band (ingen rubbar Opeth), har släppt ny skiva: Crack the Skye. Ett absolut måste på inköpslistan.

Två exempel på deras storhet, först videon till första singeln från skivan, "Divinations", och sedan ett liveklipp med låten "Oblivion":






Av bara farten slänger jag upp två videor till, nu från klockrena Leviathan från 2004, ett konceptalbum helt baserat på Herman Melvilles Moby Dick:





**************************************************************************************
Andra bra grejer just nu:

- Football Manager 2009 - senaste upplagan i den långa serien spel jag spelat sedan Championship Manager 2 (1995). Har tagit mig an Southampton, och laget är på väg att köpas upp av den kroatiske affärsmannen Ivan Petkovic som har utlovat 430 miljoner till spelarköp om affären går igenom...kan bli najs.

- Har på omvägar fått tag i mp3:or av Ricky Gervais och Stephen Merchants radioprogram från 2002-2005. Höjdpunkten är givetvis inte de två programledarna utan "producenten" Karl Pilkington, mannen med åsikter om allt och kunskap om inget. Jag tänkte att jag skulle bjuda er på några youtubeklipp av det bästa av Karl från radioprogrammet. Jag bör nog tillägga att två av Karls stående inslag i programmet var "Rockbusters" och "Monkey News". Det förstnämnda var en slags frågesport där Karl gav lyssnarna en ledtråd som skulle leda en fram till en artist eller grupp, och det sistnämnda var helt enkelt historier om apor som Karl hittat på Internet och inte för ett ögonblick ifrågasatte sanningshalten i. Nåväl,. här kommer klippen i alla fall:










*Pust* Många videoklipp idag, men nu vet ni vad det är som håller igång mig på dagarna för tillfället.

April april

Har kollat runt lite på diverse tidningars hemsidor efter årets aprilskämt, och här är vad jag hittat hittills:

- Vestmanlands Läns Tidning rapporterar om ett nytt EU-direktiv som från och med 2010 förbjuder "vilseledande nyheter i press, radio och tv", och som då alltså förbjuder aprilskämt i nämnda medier. Detta skrivs inte om någon annan stans så nog luktar det aprilskämt. Jag skulle i och för sig inte bli särskilt förvånad om det hade visat sig vara sant, med tanke på vilka "viktiga" frågor man fokuserat på i EU tidigare.

- Uppsala Nya Tidning hävdar att kronprinsessan Viktoria och Daniel Westlings bröllop har flyttats till Uppsala domkyrka då Storkyrkan i Stockholm bedöms vara för liten och de små gränderna kring den anses försvåra säkerhetsläget. Hade man stoppat vid detta hade det hela faktisk inte känts helt omöjligt, men när UNT fortsätter med att skriva att Uppsala stift med de pengar man får in från att sälja tv-rättigheterna (vilka jag tvivlar på att man skulle ha) skall anställa 50 nya präster och köpa in 150000 biblar att skicka ut till alla hushåll i länet börjar i alla fall jag ana oråd.

- Nerikes Allehanda tillhandahåller ett riktigt scoop. Självaste "Tomhylsan" själv, försvarsminister Sten Tolgfors, smygövar med hemvärnet för att få lite praktisk erfarenhet av det militära. Att "löjtnant Sten Kronwrakh" får uttala sig avslöjar det mesta.

- Dagens Nyheter avslöjar SL:s nya "gräddfil". Ett nytt månadskort som kostar ca 300 kronor mer än det vanliga, och som ger innehavaren reserverade sittplatser och möjlighet att stiga på bussen före övriga passagerare. V.I.P.-vagnarna i tunnelbanan och på pendeltågen skulle dessutom erbjuda kaffe, smörgås och konditorivaror. Tjenare.

- Robert Laul på Aftonbladet har gjort ett verkligt seriöst försök - en på egen hand uppdiktad historia om MFF-ordföranden Bengt Madsens tidigare förehavanden i arabvärlden.

En blandning av kreativt, sannolikt och övertydligt i den skörden, men lite kul är det allt.

RSS 2.0