Dagens rätt 28/2



Gulaschsoppa med en klick creme fraiche, en god ostmacka och ett bra rödvin.

*******************************************************

Både Vasalopp och VM-femmil imorgon förresten, kan man ha en bättre TV-dag än så?

Konsumtion och kunglig förlovnzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sådärja dags för ännu ett sporadiskt inlägg i bloggen. Ska försöka öka frekvensen en smula den närmaste tiden.

Den senaste dryga veckan (alltså drygt en vecka, inte en dryg vecka) har gått i konsumtionens tecken. Jag har under denna tid inhandlat följande:

- ett par jeans
- två skjortor - en kort- och en långärmad
- en munkjacka - hade ju inga tidigare:-)
- ett par skor - vita sneakers, vad annars?
- en skinnjacka - till den bättre hälftens stora glädje

Idag har jag dessutom bevistat bokrean på två av stadens boklådor och kom hem med följande:

- En bok om såser
- Gomorra av Roberto Saviano
- De stora slagen - Avgörande strider som format världshistorien
- Johnny Cash - The Biography
- The Bourne Trilogy av Robert Ludlum
- Vinterkriget - Finsk film om finska vinterkriget
- Tati - Box med 5 filmer (Fest i byn, Semestersabotören, Min Onkel, Playtime och Traffic) , + 3 tidigare osläppta kortfilmer, för 199 kr, ett riktigt kanonfynd.

**********************

Under dagen har det avslöjats att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovat sig. Sprang givetvis runt i lägenheten med höga knän och hurrarop.............................eller inte. Kunde faktiskt inte bry mig mindre om jag ska vara ärlig. Allt som rör den svenska monarkin, eller modern monarki överhuvudtaget, intresserar mig inte det minsta. Det är ett föråldrat statsskick, att ärva en position på det sättet är ytterst odemokratiskt. Förhoppningsvis kan Sverige någon gång i framtiden införa republik, om vi har tur, men det lär inte ske under min livstid.

Nu kan jag dö lycklig

Limp Bizkit återförenas!! I fem hela år har jag gått och väntat på detta glädjebesked. Äntligen kommer jag att kunna få se Fred Durst, Wes Borland och grabbarna igen! En till som säkert gläds åt detta är mr. Arvidsson som när jag lärde känna honom i Örebro 2001 hade en affisch med bandet på hedersplats i sin studentlägenhet i baracken på Grankottevägen.
















(OBS! Ovanstående inlägg innehåller stora doser ironi. Det enda som stämmer är Arvidssons affisch.)

Schlagerspektaklet

Tro det eller ej, men jag tittade faktiskt på Melodifestivalen i lördags. Som vanligt var det under förespegling att det var för att håna dåliga låtar, tveksamma outfits och artister som inte håller måttet. Nu blev det visserligen en hel del sånt, men det fanns ju faktiskt ett par bidrag som höll måttet. Som tur är gick alla tre vidare i någon form. Emilias sköna soulsvängiga bit och Caroline af Ugglas mysiga ballad var bäst, men även Alcazars låt satte sig (som vanligt) som ett plåster. Det var också (som vanligt) en ynnest att få se och höra Sveriges bästa sångare Freddie Wadling, den här gången framförandes Towa Carsons "Alla har glömt". Kvällens politiska inslag stod Marie Serneholt för med sitt inlägg i debatten om aktiv dödshjälp, "Disconnect Me" (kom igen, lyssna på texten: "Disconnect me/Unattach me/I can't take it anymore". Kom sedan och säg att den handlar om något annat.) Att Scotts lyckades ta sig till "Andra chansen" med sin banala moppepop får väl ses som ett exempel på att det lönar sig att synas mycket i tv (eller håller dansbandssverige på att försöka kuppa in dem i finalen á la ridsportförbundet och Rolf-Göran Bengtsson?). Resterande startfält var ganska så intetsägande, men ett generöst decolletage verkar löna sig, fråga bara den här tjejen som lyckades ta sig in bland de 5 främsta trots en kass låt med grava E-type/Nightwish-komplex.

Nu ska jag påbörja Lost säsong 2, såg klart säsong 1 alldeles nyss. Det är härligt när man slipper vänta en vecka mellan varje avsnitt, eller flera månader mellan säsongerna.

Murmeldjur och Bobby Ewing

Igår, den 2:a februari, inföll murmeldjursdagen, eller "Groundhog Day" som den heter i USA och Kanada. Detta borde givetvis ha firats med att se den fantastiska filmen med samma namn (eller "Måndag hela veckan" som är den svenska översättningen). Bill Murray i sin allra drygaste högform är alltid sevärd. Tyvärr har jag inte filmen i min ägo så jag fick nöja mig med att se den för mitt inre öga. För er som inte är bekanta med denna högtid kommer här en kortare beskrivning: Ett murmeldjur tvingas ut ur sin håla och om det inte ser sin egen skugga (oftast på grund av mulet väder) beräknas vintern vara slut snart, men om murmeldjuret skulle se sin egen skugga betyder det att vintern kommer att fortsätta sex veckor till. Hokus-pokus kan tyckas, men i Punxsutawney, Pennsylvania har murmeldjuret ibland samlat så mycket som 40,000 åskådare.
*************
Satt och flippade mellan kanalerna för någon vecka sedan och fick syn på den här killen i nån amerikansk varjedagsåpa:


Jepp, det är Patrick "Bobby Ewing" Duffy. Jag ska inte säga "lever han fortfarande?", men jag trodde definitivt inte att han fortfarande pysslade med TV.
*******************
Datum att se fram emot:

17/2 - GTA IV: The Lost and Damned släpps
13/3 - Watchmen har sverigepremiär
1/5 - X-Men Origins: Wolverine har sverigepremiär
14/8 - G.I. Joe: The Rise of Cobra har sverigepremiär

RSS 2.0